Wees maar niet bang in het donker

Toneelgroep Maskerade speelt in oktober een spannende komedie

De voorbereidingen voor de uitgestelde voorstellingen van de spannende komedie ‘Wees maar niet bang in het donker’ zijn in volle gang. 

Op 21 en 22 oktober is te zien hoe Laura en Tom zich proberen te handhaven in het oude landhuis, waar om middernacht het testament van hun verre oom zal worden voorgelezen.

Ze worden behoorlijk nerveus van het merkwaardige personeel dat nog in het oude geheimzinnige huis aanwezig is, en tot overmaat van ramp is ook nog ’de sluiper’ ontsnapt uit het aangrenzende gesticht ‘De Schaduw’. 

Er wordt een klopjacht op touw gezet, waarbij de erfgenamen kennis maken met vreemde personages. Ze raken verwikkeld in mysterieuze en krankzinnige situaties, die ze moeten doorstaan om de laatste wil van hun oom Sebastiaan Sluw te respecteren.

Wees maar niet bang

‘Wees maar niet bang in het donker’ zou al eerder worden opgevoerd, maar werd op het laatste moment afgelast. Alles was klaar, het omvangrijke decor stond al in het Alkwin Kollege, maar door de corona-maatregelen konden de voorstellingen helaas niet doorgaan. Nu is het ruim twee jaar later en in die tijd heeft regisseur Pitt de Grooth zijn kans gegrepen om de voorstelling verder te perfectioneren en nog meer verrassingen en grappige momenten toe te voegen.

Voor dit stuk heeft de decorploeg van Maskerade alles uit de kast gehaald om het interieur van het oude landhuis te creëren, inclusief deuren, ramen en meubilair. En naast de acteurs op het toneel, spelen ook licht en geluid een grote rol in dit stuk – alles om het publiek een spectaculaire en vermakelijke avond te bezorgen.

Drie voorstellingen

De voorstellingen zijn op vrijdag 21 oktober en zaterdag 22 oktober in het tot theater omgetoverde Alkwin Kollege, aanvang 20:15 uur. Op zaterdag zijn er twee voorstellingen, een matineevoorstelling om 15:00 uur en de avond-voorstelling om 20:15 uur

Voorverkoop via deze site.

[tribe_tickets post_id="7652"]
[tribe_tickets post_id="8417"]