Voorstelling De Jantjes door Toneelgroep Maskerade

Gezien: Donderdag 16 oktober 2014
Auteur: M Bakker

2e Jubileumstuk Maskerade groot feest, alle voorstellingen uitverkocht!

Een gewaagde keuze voor een amateur toneelvereniging. Niet in de minste plaats omdat toneelspel moet worden aangevuld met zang en dans. Ook een stuk techniek is daarbij belangrijk. De Jantjes is een muzikale voorstelling met liedjes van Louis Davids en Margie Morris en speelt zich af in de Jordaan in en om het café van Tante Pietje en Ome Gerrit.

Op donderdagavond bleek het geluid helaas erg slecht en dat verdiende de groep niet. Want met veel enthousiasme en inzet, ondanks weigerende en steigerende microfoontjes en geluid, liep de voorstelling als een trein. Dit jubileumstuk (Toneelgroep Maskerade bestaat dit jaar 50 jaar) werd gespeeld door de ‘oude rotten’ en de nieuwe jonge leden samen. Niveau verschil in spel was dus te merken, maar het mengde verrassend goed.

Dankzij de regie van Evert de Vries, de zangbegeleiding van Sylvia Alberts, aangevuld met choreografieën van Zoë Bottelier stond er een strakke productie. Goed op elkaar afgestemd, evenwichtig zonder chaos. Met regelmatig prachtige plaatjes en aanstekelijke liedjes.
O.a. Sabine van Keulen, Ans de Meulmeester, Bas van Dijk, Jasper den Duijff en Vincent de Mol waren geweldig en zelfs Marijke Visser speelde mee, na jarenlange afwezigheid op het toneel. Maar er waren toch een paar bijzonder mooie rollen weggelegd voor duo Tonny Jansen en Michel Rahn (Na Druppel en de Mop) en Claudio Schoorstra en Wietske Buurma (Dolle Dries en Jansie) die respectievelijk hun ervaring en hun talent volledig lieten zien. Om de voorstelling zo vol te maken qua spel en zang was er een ensemble nodig en dat was samengesteld met de andere leden van de groep. Toneelgroep Maskerade maakte van dit 2e jubileumstuk een ‘feessie’ voor zowel de leden als het publiek.

Een feestelijke en mooie afsluiting van hun jubileumjaar. En met al die talentvolle nieuwe leden kijk ik alweer uit naar de volgende voorstelling!