Na een aantal assistenties bij De Voorziening in Groningen – het tegenwoordige Noord Nederlands Toneel  volgde Jules een opleiding tot dramaturg/regisseur aan het RITCS te Brussel, die hij in 1986 voltooide.

Pas afgestudeerd maakte hij als regisseur en dramaturg drie voorstellingen met de muziektheatergroep Illyrië, waarvan hij één van de oprichters was. Jules Noyons liep stage in Groningen en in Franstalig België en bewerkte Les Fausses Confidences van Marivaux en Amphitryon van Molière om in huiskamers te spelen. In 1993 regisseerde hij voor de Toneelschuur Haarlem de werkplaatsproductie Niet Vergeten. In 1994 volgde De Minnaar van Harold Pinter met Rick Engelkes en Isa Hoes, een succesvolle productie die ruim 140 keer gespeeld is. Voor theater Bellevue maakte hij twee lunchpauzevoorstellingen: De Nacht en het Moment (1994) en Het Boudoir (1998). Daarnaast maakte Jules vertalingen en bewerkingen van klassieke toneelteksten. Zijn vertaling van L’Illusion comique van Pierre Corneille (Zinsbegoocheling) werd gespeeld door Toneelgroep Amsterdam en geselecteerd voor het Theaterfestival.
De tekst van de familievoorstelling Hondje van het RO Theater is eveneens van zijn hand, gebaseerd op een Frans kinderboek.
Hij deed de dramaturgie van De verstekeling van het RO-theater, met onder andere Joost Prinsen, en Conijn van Olland van Orkater.
Bij de voorstelling de Gouden eeuw van het RO was hij opnieuw dramaturg.

Noyons is een graag geziene regisseur bij Toneelgroep Maskerade die meerdere producties,  waaronder diverse jubileumproducties, voor zijn rekening nam. Met Branden bewijst Noyons maar weer eens zijn kracht als alleskunner.