‘Koppen Dicht!’ gaat over een toneelgroep die een komedie repeteert en uitvoert – een toneelstuk in een toneelstuk dus! 

Deze komedie is de Nederlandse versie van het stuk ‘Noises Off’ van de Engelse toneelschrijver Michael Frayn. De oorspronkelijke vertaling/bewerking van Peter Hoeksema is door Pitt de Grooth hertaald en opnieuw bewerkt.

In de verschillende bedrijven wordt het perspectief van het publiek gewisseld: de ene keer is de voorstelling te zien zoals het gezelschap die repeteert en speelt, de andere keer kijkt het publiek mee achter de schermen, en ziet dus alle perikelen en verkleedpartijen die zich daar afspelen.  Het resultaat is een vrolijke klucht-achtige dubbele komedie met een hoop misverstanden, geheimen en onthullingen.

Het Alkwin Kollege is door Maskerade omgetoverd tot ‘Alkwin Theater’ voor een heerlijke voorstelling. Bij binnenkomst, in de pauze en na afloop is de bar in de gezellige foyer open voor een lekker kopje koffie, thee of een drankje.

De avondvoorstellingen op vrijdag en zaterdag 28 en 29 april beginnen om 20:15 uur. Op zaterdag wordt ook een matinee-voorstelling gespeeld om 14:00 uur.