Maskerade wint alternatieve Oscars van Man Bijt Hond

man bijtmaskeradeUITHOORN - De Uithoornse toneelgroep Maskerade is één van de winnaars geworden van de alternatieve Man Bijt Hond Oscar-uitreiking. Maskerade was één van vijf toneelverenigingen die een filmfragment van één minuut zo nauwkeurig mogelijk moesten naspelen om tenminste één van de felbegeerde Oscars te winnen uit de categorieën: Kostuums en Decor, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Scène.

manbijthond oscarsMaskerade heeft de Oscar voor Beste Kostuums en Decor in de wacht gesleept. Afgelopen zaterdag begaven de leden van Maskerade zich naar Utrecht voor de heuse Oscar-uitreiking van Man Bijt Hond. Vier Oscars werden hier vergeven op basis van de stemmen die uitgebracht waren door het Nederlandse publiek. Gerard Beuvink van Toneelgroep Rommelpot werd uitverkoren tot beste acteur. Toneelgroep Markanti uit Swifterband heeft met New Kids Turbo de Oscar voor de beste filmscene gewonnen en Toneelgroep Bende kreeg de Oscar voor de beste actrice. Toneelgroep Maskerade wint de Oscar voor Beste Kostuums en Decor. De uitreiking werd maandag uitgezonden. Wie de uitzending heeft gemist kan alle filmpjes terugkijken via www.manbijthond.nl. Of kijk de uitreiking hieronder.

Radiointerview met Esther Meijer.

maskerade oscar

Maskerade kon deze opnamen niet voor elkaar krijgen zonder de hulp van alle vrijwilligers en de volgende bedrijven: Nhar Entertainment VOF, Muziekvereniging Kna Uithoorn, Biri Publications, Koetsencentrale.nl, C1000 Visser Oude-Dorp, Topkapi Films, Stichting Promotie Uithoorn, Gemeente Uithoorn, Thamerkerk, Plux Uithoorn, Zeilschool Vinkeveen, Tijsterman Advocaten, Trinité en TakeFive Decoraties.Klik hier om terug te keren naar het overzicht.

 

Tags: Uithoorn, Man Bijt Hond, Oscars, Alternatieve, Amateur Theater, uitreiking, winnaar

Afdrukken E-mailadres