Maskerade speelt Festen

Festen

Maskerade speelt Feest (Festen)

Feest is een familiedrama. Een geslaagde en welgestelde zakenman heeft voor zijn 60e verjaardag zijn gezin en familie uitgenodigd voor een feestelijk diner in zijn familiehotel. Een half jaar geleden heeft één van zijn dochters zelfmoord gepleegd. Hij vraagt zijn oudste zoon Christian een paar woorden aan haar te wijden in een toespraak tijdens het diner. Christian grijpt deze gelegenheid aan om een dramatische onthulling te doen die de familieverhoudingen op scherp zet. Het zal de eerste van een reeks gebeurtenissen zijn waarin verschillende aanwezigen hun ware gezicht laten zien.

Feest toont ons de hypocrisie van een schijnbare familie-idylle die onder de oppervlakte verziekt is door geheimen en verwerpelijke opvattingen.

Een indringende en onthutsende voorstelling over bitter actuele thema's waarmee Toneelgroep Maskerade zich weer eens van een geheel andere kant laat zien.

Feest is een theaterbewerking van de veelbekroonde film Festen van de Deense cineast Thomas Vinterberg. De film won bij het verschijnen in 1998 onder andere de speciale juryprijs op het filmfestival in Cannes.

Noteer vast in uw agenda 27 en 28 maart 2015 in het Alkwin Theater.

Klik hier om terug te keren naar het overzicht  

 

Tags: Maskerade, Uithoorn, lokaal theater, Nieuws over Maskerade, Veronieke Schrickx, Festen, Thomas Vinterberg, Alkwin College, Theater

Afdrukken E-mailadres