Maskerade speelde musical De Jantjes

DeJantjes sold outMusical 'De Jantjes' UITVERKOCHT
Maskerade bestaat dit jaar 50 jaar en we pakken flink uit om u een onvergetelijke avond te brengen met dé oer-Hollandse musical ´De Jantjes'. Wij zullen u laten lachen om de onvervalste Amsterdamse humor, maar ook zult u een traantje weg pinken en uit volle borst meezingen met de klassiek geworden liedjes als 'In de Jordaan', 'Oh mooie Westertoren' ,'Wordt nooit verlieft', 'Nou tabé dan' en 'Omdat ik zoveel van je hou'. Op 16,17 en 18 oktober bent u welkom in het Alkwin Kollege, Weegbree 55 te Uithoorn. Reserveren kan via tel.nr. 06-81228111 of via www.toneelgroepmaskerade.nl.

Het verhaal van de Jantjes speelt zich af in de Jordaan. En wel, in en rond het café/logement van Tante Pietje en Ome Gerrit, het is daar een komen en gaan van de nu al klassieke geworden figuren als; Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de legendarische straatmuzikanten Na Druppel en De Mop. Zij komen dagelijks hun borrel drinken en een happie eten en proberen iets van het armoedige leventje te maken.

Zo ook titel karakters 'De Jantjes'. Het zit de drie gezworen kameraden niet mee. Blauwe Toon, (de) Schele Manus en de goedhartige maar o zo driftige Dolle Dries. Het gekonkel, de jaloezie de armoede en hun zeer wispelturige vriendinnen (mokkels) maken het hen toch al zo wankele karige bestaan er niet makkelijker op. Dus besluiten ze met z’n drieën met hun dronken kop, te tekenen bij het Koninklijk Nederlandsch-Indische Leger. Hoe dit afloopt? Daarvoor zult u de gang naar ons theater moeten maken om te genieten van deze bijzondere jubileumvoorstelling.
Lees de recensie over de Jantjes hier.

Klik hier om terug te keren naar het overzicht.

Tags: De Jantjes, Jubileumvoorstelling, 50 jaar, Maskerade, Uithoorn, lokaal theater

Afdrukken E-mailadres